2010. március 7., vasárnap

könyi ne!

egy csöppnyi jóérzés sem szorult az időjárásba, ez most már hivatalos! nem csak egyszerűen kegyetlen, hanem perverz is. nesztek, itt egy kis jó idő, aztán hopp-hopp, nem eszik olyan forrón: szél, fagy, hó.

évek óta ez a legkeményebb tél. decemberben szerkesztőségünk munkatársai még lekezelően nyilatkoztak a gyengekezűnek induló évszakról. szinte lesajnálták. belátjuk, ez hiba volt. ha most ezért büntet minket a dermesztő március, akkor ezúton kérünk elnézést. "nem úgy gondoltuk" - szokták mondani amerikai filmekben egy-egy mackósabb veszekedés után, miközben elég nehéz nem úgy gondolni pl. azt, hogy takarodj a farmomról, te baromarcú állat!

tényleg mit ártottunk (azon a néhány milliárd tonna széndioxidon, metánon és egyéb nyalánkságokon kívül)? minden madárka arra vár, hogy boldogan csicsereghesse a világba: itt van senor tavasz! és mit kapnak szegény madárkák a pofájukba? na mit?! kétszáz kilométerperórás -700 fokos szelet és hóvihart! hol van itt az igazság - kérdem én!

az emberek kórusban sírják, hogy legyen már vége. utolsó erőtartalékaikat emésztik föl és nyüszítve menekülnek a téli depresszió elől, azonban a hóviharban egyre távolabbinak és távolabbinak látszik a menedékház fénye, s lassan végleg eltűnik.

nagyon valószínű, hogy örökre tél marad.