2012. február 26., vasárnap

Termékismertető

Most nem szentelek külön bejegyzést annak, hogy a konditermi állatok mennyire lesajnálva vesznek tudomást testi adottságaimról. És nem hibáztatom őket hosszasan azért sem, mert képtelenek emberszámba venni csak azért, mert velük ellentétben nem fér el rajtam a Feszti-körkép, amit ők eddig még csak azért nem varrattak magukra, mert nem hallottak róla.

*

Épp az öltözőbe iszkoltam, hogy el ne tapossanak a terembe ólálkodó monstrumok, de sajnos ott is tanyázott néhány. Az egyik egy középkorú szőrös állat volt, a másik egy fiatal szőrtelen állat, aki pár perccel korábban még szűken nyomigált a 100-ba, és közben pajkosan kuncogott az öltözőből kiszűrődő állatságokon. Szóval a szőrös faggatta a szőrtelent. Először azt hittem, hogy gyúrós szurikról és teljesítménynövelőkről folyik a diskurzus.

- ...de mégis, miket próbáltál már ki? - Kérdezte a szőrös.
- Amit el tudsz képzelni... Jó, szúrni nem szúrtam magam - mondta büszkén a szőrtelen. Nem tudtam eldönteni, hogy arra büszke, hogy még nem szúrta magát, vagy arra, hogy mindent próbált, amit a szőrös csak el tud képzelni.
- Speed volt?
- Persze.
- Az milyen?
- Hát figyelj, attól így felpörögsz, jó bulizni, de vannak csávók, akik teljesen befeszülnek tőle. Mondjuk zsírégetéshez jó.
- És a bogyó?
- Az is megvolt. Attól ilyen szeretet-flashed lesz...
- Mi az, hogy szeretet-flash? - Horkant fel Szőrös.
- Hát, hogy így mindenkit szeretsz, meg ölelgetsz... Meg ilyen más nézőszögből látod a világot.
- Na és az elesdé?
- Na az már keményebb - melegedett bele Szőrtelen.
- Az a bélyeg, ugye? Mit kell azzal... vagy hogy?
- Hát szűk körben, baráti társasággal szabad csak, és csinálni kell valamit... Mondjuk szalonnát sütni vagy építeni valamit. (De mégis mit?!) Meg attól is másabb nézőszögből látod a világot...
- De hogy? - Kapott mohón a szón Szőrös. A tudásszomj, az erőszakos jellem és a mindent elsöprő fizikai erő veszélyes kombó. Ezt Szőrtelen is tudta, így legjobb tudása szerint kielégítette Szőrös tudásszomját.
- Hát, hogy mondjuk te most ott ülsz a padon, de nem téged látlak, hanem inkább a repedést a falon, meg a csajt a poszteren (a sutyi konditermek elmaradhatatlan meztelen nős poszterei, ugye) és így kajak másképp látom a dolgokat.
- És a fű?
- Attól így röhögök meg éhes leszek.
- És az alkohol? Az a legkevésbé káros, ugye? - Reménykedett Szőrös.
- Az a legkárosabb... Jó, van drog, ami károsabb, de a legtöbbnél károsabb az alkohol.

Szőrtelen Szőröst kétségek közt hánykolódva hagyta ott és lelépett. Szőrös pedig még hosszan puffogott egy harmadik állatnak: "ne mondja már nekem, hogy napi hat sör ártalmas!"