2010. március 14., vasárnap

gerard butler vs. russel crowe

most, tíz évvel a gladiátor bemutatása és hárommal a 300 premierje után, elengedhetetlennek érzem, hogy néhány szót szóljunk ezekről a filmekről, de még inkább a méltán híres és közkedvelt főszereplőkről.

russel crowe - gladiátor

a film tanulsága szerint a római légió generálisa olyan hírnévnek és megbecsülésnek örvendett, mint raul gonzales blanco a real madrid háza táján (bő ezernyolcáz év eltéréssel). így tehát bölcs volt, igazságos és a nemes fairplay jegyében hányta kardjára a barbár hordákat germánia erdeiben. russ... akarom mondani maximus (aka. hispán) arcára a honvágy sokezer napnyi szenvedése rótt férfiasan szexi barázdákat. sokkal inkább ez, és mártíromkodásra hajlamos jelleme olvasztotta meg a hercegnő ugyancsak nemes szívét, mint felsőteste. gerarddal ellentétben ugyanis russ egy zsírosabb mackó, nem kérhette hát meg a hercegnőt, hogy zuzzanak egy fékevesztett sakkpartit hasfalán, hogy a matt uttán egy izlésesen megkomponált ágyjelenet fűszerezze a 149 percet.


http://i46.photobucket.com/albums/f132/jacks727/russel_crowe.jpg


gerard butler - 300

a háromszáz képregényadaptáció és ennek megfelelően a látványra épít. lionájdesz (a továbbiakban: leó) férfivá éréséről egy 5 perces spártai gyorstalpaló segítségével tájékozódhatunk. ebből kiderül, hogy hasonló jellemvonásokkal bír, mint maximus - igaz, ha nem így lenne, akkor csak egy töppedt babakoponya emlékeztetne a taigetosz lábánál, hogy egyszer majdnem lett egy spártai leó-király, de végül mégsem.

gerard russellel ellentétben nem a szenvedős mimikára fekszik rá,  nem az elanyátlanodott játékmackók arckifejezésével rágódik morális problémákon, helyette inkább combataddict módjára, ezresével kaszabolja, dárdázza, löki a halálba a perzsákat, hogy aztán a fárasztó nap végén egy egészségeset harapjon az almába. felsőtestből oldja meg szívügyeit. és nézzenek oda, ő bezzeg révbe is ér! egy combosabb ágyjelenet lett a kockás hasfal jutalma. bár erre a film elején kellett sort keríteni, mert a tragikus sorsú történelmi hős a mese végén már csak egy necropornó castingján mehetett volna át.

http://www.collider.com/uploads/imageGallery/Three_Hundred_300/300_movie_image_gerard_butler.jpg