2010. június 12., szombat

vb-rovat - második nap

dél-korea-görögország

mit jelent korea  a kezdő és semi pro futballbarát számára? teljesen egyértelmű: a 2002-es menetelést a bronzig, amit a játékvezetői team kövezett ki nagy műgonddal. a másik pedig park ji sung, a manchester united méltán híres és közkedvelet támadó középpályása. ezenkívül tudjuk a dél-koreaiakról, hogy messze laknak és, hogy a miénktől eltérő rasszjegyekkel bírnak. ami a futballtudásukat illeti, a vébén igazi középcsapatként tudjuk elképzelni, amely nem valószínű, hogy bírói segítség nélkül képes lenne meglepetést okozni. a görögökről sem feltételezünk hasonlót. ugyan még mindig otto 'sikerkovács' rehhagel dirigálja a csapatot, de ez erre a tornára kevés lesz. arról nem is beszélve, hogy a csapat kapuját már nem az ősz hajú ikon, nikopolidisz védi. hogy akarhatnának így bármit is?!

tipp: 0-2
update - valódi eredmény: 2-0 (annyira nem megy jól a tippelés)

argentína-nigéria


messi, ki más?! egész szerkeszőségünk körömrágva várja messi első labdaérintéseit, és teljes odaadással imádkozik, hogy barcában nyújtott idei teljesítményét át tudja menteni és a vébét is beragyogja. (természetesen azt is kívánjuk, hogy mások is bizonyítsák zseinjüket.) az egész argentín csapat bivalyerős úgy egyébként, és nem kizárt, hogy az agyalágyult, exkokainista szövetségi kapitányuk, az isteni diego "még egy kis pluszt tud adni a srácoknak". a nigériaikról nagyjából lófaszt se semmit nem tudunk. illetve ismerjük obafemi martinst, aki az interben szaltózott néha nagyokat, ismerjük obi miklet, aki viszont nem lehet ott sérülés miatt. és ismerjük lars lagerback szövetségi kapitányt, akit szerkesztőségünk testületileg utál. az extrém ellenszenv azoknak az éveknek a folyománya, amelyeket egy selejtező csoportban töltött válogatottunk az akkor még hazája csapatát trenírozó svéd szakember fiaival. még egy ok, hogy az afrikaiak vesztét kívánjuk. (fairplay üzemmódban: hajrá argentínok!)

tipp: 4-1
update - valódi eredmény: 1-0

anglia-usa

elismerjük, az angol keret nagyon baszó brutálisan erős, főleg  a középpályájuk. igaz, emil heskey beválogatása előtt kissé értetlenül állunk, azonban távol álljon tőlünk, hogy az első meccs előtt kritizáljuk don fabiót! az elismerésünk ellenére azoban be kell vallanunk, hogy az angol válogatottnál egyet sem utálunk jobban a 2010-es világbajnokságon. második helyen egyébként éppen aktuális ellenfelük áll, de ahogy ízlelgettük a párosítást, egyértelműen erősebb ellenszevet éreztünk a szigetországiakkal szemben. amit szeretnénk, és amit várunk, hogy gerrardék az egyenes kieséses rendszer előtt hazautazhassanak. a csoportjukra pillantva erre sajnos nincs túl nagy esély.

tipp: 3-1
update - valódi eredmény: 1-1 (óriási potya!)