2011. január 9., vasárnap

2010-es évértékelő poszt

nehéz év áll a bambuszblog szerkesztősége mögött, de a szorgalom, a megalkuvást nem ismerő munka, a kitartás és az állhatatosság - mindaz, ami jellemzi szeretve tisztelt főszerkesztőnket - talán mégis meghozta gyümölcsét.

2010 a számok nyelvén

54 publikált poszt, 9 rendszeres olvasó, számos "hüvelykujj fel!" és csaknem tucatnyi komment. mindezt 4 évszak, azaz 12 hónap, azaz 52 hét, azaz 365 nap leforgása alatt. a szó, amit a kedves olvasó ezekben a pillanatokban lázasan keres: emberfeletti...!

2010 a betűk nyelvén, tanulságok


mivel a bambuszblog 2009 decemberében indult, nem tekinthető nagy eredménynek a 2009-ben publikált 7 (hét) posztot sikerült magasan túlszárnyalnunk. azonban milyen szerkesztőség lennénk, ha csupán a mennyiséggel érvelnénk a tagadhatatlan fejlődés mellett?!

2010-ben több nem jópofának szánt posztot is megjelentettünk. szerkesztőségünk testületileg megállapította, hogy sokkal inkább igénybe veszi publicistáinkat a nem jópofának szánt posztok megírása, mint a jópofának szántak.

az év második felében sokkal kevesebbet írtunk filmekről, sorozatokról. ennek okait a jövőheti szerkesztőségi meetingen vizsgáljuk ki. emellett a vázlatszerű posztok elszaporodása is nyugtalanító jelenség, ezzel is foglalkoznunk kell!

2010-es sikerek


óriási öröm volt együtt dolgozni a nagypofon.blogspot.com csapatával (kár, hogy a megbeszélt további együttműködés egyelőre még várat magára).

szerkesztőségünk tagjai új lendületet kaptak a "hüvelykujj fel!" gombocska megjelenésétől, amiért továbbra sem győzünk hálálkodni valószínűtlenül kreatív főszerkesztőnknek.

2010-ben tartottuk a jubileumi 50. posztforduló szerkesztőségi állófogadásunkat, ami mindannyiunk örömére táncos mulatságba torkollott.

2010-es kudarcok


ausztrál statisztikusok bebizonyították, hogy a bambuszblog életében akadt több olyan hónap is, amikor csupán egy vagy két poszt jelent meg sokszor felkeresett oldalain.

be kell látnunk - és anno, 2010 júniusában be is láttuk -, hogy a vb-rovat baklövés volt. ezért még egyszer elnézést kérünk minden olvasónktól. kiengesztelésül íme egy megszeppent, félénk, bocsánatkérő smiley: :)

a 2011-es tervekről


a bambuszblog egy pillanatra sem áll le! elindítjuk régi-új rovatunkat, a "filmélményeket", ismét foglalkozunk a facebookkal, továbbírjuk most elkezdett alterego rovatunkat és megjelenik oldalainkon főszerkesztőnk egy eddig másik felületen megjelenő rovata is, a wc-kritika rovat!

interaktívvá tennénk blogunkat. szeretnénk egy tinidoki rovatot indítani, ahol olvasói levelekre válaszolnánk. azonban ennek a rovatnak a fejlesztése még  gyerekcipőben jár. megeshet, hogy csak 2012-ben sikerül elindítanunk.

szerkesztőségünk szép és sikerekben gazdag 2011-es évet kívánva búcsúzik a következő poszt megjelenéséig.

hálás üdvözlettel:
a bambuszblog szerkesztői team