2011. január 10., hétfő

filmélmény: tolvajok városa

charlestown boston nyóckere. kemény legények lakják, akik ráadásul írek! ha bankból kell pénzt megfújni, nem cicóznak. doug macray meg pláne nem cicózik, hiszen ő ben affleck, a főszereplő és egyben a rendező is!

affleck vadabb és tökösebb, mint az ocean's-ekben clooney és az ágyjelentekből sem csinál akkora hisztit, mint a vénülő george. azonban szemet szúr, hogy a 38 éves affleck is őszül, de közel sem olyan szexin, mint clooney. arcjáték és deresedő tincsek helyett inkább felsőtestével próbálja a vászon elé szögezni a (női) nézőket, és be kell látnunk, hogy izomzata tényleg megér egy szentestét koronázó éjféli misét. mindezt csak tetézi, hogy a film 125 perce alatt mindvégig ördöngősen játszik borostájának hosszával.

doug tehát kis bandájával stílusosan és dörzsölten fosztogatja boston bankjait és pénzszállítóit. azonban halálosan beleszeret - ki másba, mint - az egyik kirámolt bankfiók vezetőjébe (hölgy). és jééé: randizni kezdenek. és jééé: nem kéne, mert jééé: doug eszelős, erőszakfüggő, sittes bűntársa nem díjazza, hogy hősünk szerelembe esett. jééé: konfliktus. jééé: a seggünkben az fbi, persze közben a csaj is megtudja, hogy néhány hete éppen kiscicája terrorizálta pánikba egy álarc és egy m16a4-os mögül. és ezen a tényen a doug vásárolta csini nyaklánc sem segít sokat. ejjj, doug, pedig olyan szépen alakult minden!

következik a finálé, amiben úgy hullanak a barátok és ellenségek, mint az őszi legyek és töltényhüvelyek. még szerencse, hogy doug valami isteni csodának köszönhetően annyira baromi okos és óvatos, hogy 300 fbi-os és rendőr karmai közül egyszerűen elsétál és a film végén már nagyon nyugodtan tud ácsorogni egy festői látkép előtt.

ez meleg volt! egy kérdést azonban sikerült nyitva hagyni: mi lesz a szerelmi szállal? hánykolódjunk hát nyugtalanul ágyunkban, hátha lesz tolvajok városa 2!

konklúzió:


- ben affleck nike susis, tetovált, ír parasztként is megállja a helyét
- s ha jobban megismered, meglátod, még nike susis, tetovált, ír parasztot játszva is mennyire szimpatikus fiatalember benyomását kelti
- kerüld az olyan barátokat, akik negyedóránkét fegyvert fognak rád és megütnek
- ...vagy esetleg ne nevezd őket a barátaidnak és testvéreidnek
- nyugodtan rabolj bankot, de a red sox jegybevételét ne próbáld lenyúlni, mert arcon lő az fbi
- de bankot is csak golyóálló mellényben és szakemberek segítségével rabolj!
- mindig legyen menekülő kocsi
- legyen rajtad álarc és sok-sok haj más emberektől, hogy a sok-sok dnssel összezavard az fbi-t
- ne légy olyan közvetlen a telefonban a barátnőddel, mert sanszos, hogy lehallgatnak
- ha tényleg nagy a gáz és már az összes barátodat lelőtték, menj festői környezetbe, növessz szakállat és nézz bölcsen!

bambuszblog értékelés: 5,14+1 (az fbi miatt) tehát 6,14 (10-es skálán)